Kosteus(vaurio) vei lumen ja ladun

Niin siinä kävi: Linnanpuiston hiihtostadion muuttui hetkessä viheriöiväksi futiskentäksi. Tosin pelaajia ei tähän aikaan vuotta taida kentälle löytyä.

Muutama päivä sitten ilmestyi kentän pintaan hento lumikerros ja sille latu, jollainen siihen on piirtynyt useana talvena ja jolla olen seurannut erästä ahkeraa hiihtäjää ja hänen ladun viereen sauvalla vetäisemäänsä ja talven mittaan kasvavaa viivajonoa eli kirjanpitoa.

Torstaiaamuna hiihtäjä oli ehtinyt kiertää lenkin, mutta ei jälki luvannut hyvää. Niissä kohdissa, joissa hiihtäjä on kääntynyt takaisinpäin, paljastuu vihreä ruoho ja sen pintaan pursuaa vesi. Perjantaiaamuna kentällä ei ollut lumesta tietoakaan. Tarkasti katsoen nurmikolla saattoi erottaa ladun kuvajaisen. Siinä oli sen ladun, ensiladun, tarina.

Turha tässä on ilmojen haltijaa vastaan kiukutella kun se tarjoaa meille plus kaksiasteista vielä lauantain iltapäivään asti. Se, mikä tarjotaan, on otettava vastaan. Ja kun tulee lunta, Väiski vetää ladut. Kannattaa olla kuulolla, lunta on viime vuosina joka talvi tullut uppalaisten tarpeiksi.

Eilen torstaina en viitsinyt tihkusateessa lähteä Joupiskan ladulle. Suuntasin uimahalliin. Siellä on aina vesikeli! Hiihtäessä mikään ei ole vastenmielisempää kuin kastua vesisateessa. Se oli rankka kokemus muutama vuosi sitten, kun hiihdin Tervahiihtoa Utajärveltä Ouluun ja vesisade yltyi loppua kohden niin, että latu paikoin hävisi.

Meitä hiihtäjiä koettelevat ilmat, mutta myös välinehankit ja niiden ylläpito. Mononlämmittimen pohjasta kuminauha oli pärstynyt ja se oli  parasta uusia. Sattui vielä olemaan tallessa kuminauha, jonka sain lämmittimet ostaessani. Ei muuta kuin suutariin, joka laittoi sen saman tien.

Muistin sen kuitenkin noutaa vasta seuraavana päivänä, sillä ei näillä keleillä tarvita monoja eikä niiden lämmittäjiä. Hämmästyin huomattuani lähimaksulla hoitaneen laskun summan, 20 euroa! Kismitti, kun työhön oli käytetty minun materiaaliani. Kohtuuttomalta se tuntui, sillä uusi pari Yokon mononlämittimiä olisi maksanut 25 euroa. Vanhan korjaaminen tulee hintoihinsa.

Vai onko hiihtäjän euro toinen kuin tavallisen kuluttajan euro.

(869.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *