Rivit suorana

Professori Kimmo Rentola kirjoittaa tänään Helsingin Sanomissa: Tilanteeseen nähden naisviisikko on pärjännyt, kasvanut tehtävänsä mukana. Tuskin enää tulee yllätyksenä, että kriisin hoito ei vaadi kravattia kaulaan. Asiantuntijoiden rooli voi ärsyttää jotakuta, mutta voisi neuvojiksi osua huonompiakin.

Selkeätä tekstiä, ja miksi ei, onhan meillä jämerä hallitus, joka joutui ensi töikseen tarttumaan isänmaan kannalta poikkeusoloissa vaikeatakin vaikeampaan tehtävään. Toimeen se tarttui niin tehokkaasti, että oppositiolla meni sormi suuhun ihmetellessään, eikö tässä enää ole tilaa politiikalle ja vallantavoittelulle. Tila supistui olemattomaksi, ja selvisi, että tavoite on yhteinen: Suomi pitää saada irti koronaviruksen kurimuksesta.

Naisviisikko – Sanna Marin, Katri Kulmuni, Li Andersson, Maria Ohisalo ja Anna-Maja Henriksson – asettuu ilta toisensa jälkeen televisiokameroiden eteen ja antaa kansalle selonteon missä mennään ja mitä on tulossa: Tartuntoja, tehohoitoa, kuolleita, karanteenin jatkamista ja jokaisen arkea koskevaa tietoa. Ainoa kravattikaulainen, joka taustalla vilahtaa on puolustusministeri. Tehtävä on vaativa ja toimet poikkeuksellisia, sillä kyse on elämästä ja kuolemasta.

Muistissa on vielä, kuinka hallitusta vähäteltiin huulipunahallitukseksi, ministereitä tytöteltiin ja monin tavoin aliarvioitiin. Piikittelijöiden ääni on vaimentunut. Tosin vielä joku varttunut miespoliitikko esiintyy setämäisesti ja opettaa, että ”katsohan kun tämä asia pitää hoitaa näin”. Niinistön pääministerille lähettämä nyrkkikirje, jonka sisällön pääministeri torjui kohteliaasti kiittäen, on laitettu pääministerin reviirin suojelun tiliin. Ihan tosissaan on esitetty kokemattomien naisministereiden passittamista kotiin kovien paineiden takia ja kuinka nuoret naiset ovat helisemässä ja perheitäkin heillä on hoidettavana.

Kauniisti ja pirullisesti ajateltu, että naiset pois politiikasta, koska ovat osoittautuneet miehiä jopa pätevämmiksi. Politiikkaa hallinnut mieskulttuuri on saanut pahan kolhun. Naisten aika on tarttua ohjaksiin.

(985.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *