Seitsemäs kerta

Kaksiviikkoinen – lomailuksi kai tätä voi nimittää – jakso paisteisessa Thaimaassa on päivää vaille taputeltu.

Tapani mukaan kävin viimeisenäkin aamuna uimassa ja lopetettuani kauhomisen ja noustuani altaasta puheilleni tuli rantadivaanille asettuneen perheen nuori isä. Kai hän oli nähnyt minun muinakin aamuina uimassa, kun kysyy, että uinko joka aamu. Sanon, etten ole ihan pöhlö, vaan uin joka toinen aamu ja tämä kerta tällä reissulla on seitsemäs ja viimeinen kerta. Kokonaisaldoksi tältä reissulta tuli 21 uintikilmetriä. Herra huomaa, että olen suomalainen, niinpä vaihdamme kieltä englannista till svenska. Eikä mihinkään tvångsvenskaan,

Perhe oli Tukholmasta. Kerron aikoinani juosseeni viisi kertaa eli 210 kilometriä Tukholman maratoonin ja muistan ikuisesti viimeiset kilometrit Valhallavägenillä ennen maalia Olympiastadionilla. Samassa herra osoittaa pienokaisen kanssa leikkivää vaimoaan ja sanoi hänen juosseen maratonin kerran; kuulumme yhteispohjoismaiseen maratoonariperheeseen.

Vielä kun kehuin ruotsalaisia naisuimareita, siis näitä maailman huippuja Sarah Sjöströmiä ja Therese Alshammeria, saatoimme hyvillä mielin lähteä tahoillemme. Minä aamiaiselle ja he aloittaa itsensä halstraamisen, he kun olivat ihon väristä päätellen aivan hiljattain saapuneet. Ruotsalaisilla oli edessään kaksiviikkoinen periodi, minulla se oli ohitse.

***

Ymärrän puheen hotellikuolemasta, jollainen vaanii pitkillä reissuilla urheilijoita ja muita tilapäismajoitusta käyttäviä. Aika käy pitkäksi. Turistia ei kyseinen kuolema uhkaa, vaikka huone ja ensiluokkaiset palvelut eivät vedä vertoja kodille. Turisti on matkassa eri motiiveilla kuin urheilija tai liikemies tai neuvotteleva virkahenkilö. Heitä painaa vastuu.

Ei me vaadita majoitukselta ihmeitä. Nyt käytössämme on kylpyhuone ammeella ja suihkulla, amerikkalaisstandardin mukainen pytty, hiustenkuivaaja sekä huoneessa pieni baarikaappi, iso televisioruutu, kymmenkunta piironginlaatikkoa, muhkea sänky, kaksi tuolia ja lisävuoteeksi levitettävä sohva. Parvekkeelta avautuu näkymä hotellin kolmannelle uima-altaalle. Harmi, että käytämme huonetta vain nukkumiseen ja se on siinä.

Muistivat kotopuolesta mukavilla viesteillä, joissa kehuttiin ja kiiteltiin lauantai-illan juhlaa ystävyydelle. Isäntänä oli kansanedustajaehdokas Pasi Kivisaari. Ohjelma on ollut monipuolista ja tasokasta, juuri sellaista jota ihmiset näinä aikoina kaipaavat. Harmi, että olemme täällä Kaakkois-Aasiassa, mutta voin sanoa, että ääneni (basso) samoin kuin vaimoni (tenori) äänen saa Pasi. Siis huhtikuun eduskuntavaaleissa.

                                 ***

Aika usein tulee trossattua [kehuttua] ennätyksillään, mikä on pienen ihmisen halpa huvi. Ennätykset on tarkoitettu rikottaviksi. Yksi ennätys, oikeastaan se on vielä tekeillä, on syntyessään ehkä maailman pitkäikäisin. Jos se vain on syntyäkseen. Nimittäin 12. lokakuuta 2015 Nevaan sukelsi pietarilainen Aleksi Azubei eikä hän ole vieläkään noussut pintaan!

Kuvan maisemat jäävät tänne. Eteenpäin kuten kaukana matkaa tekevä konttilaiva.

(898,)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *