Sirpaleita ja Sitruunasoodaa

Lidlistä sitä saa, nimittäin aitoa Sittisuudaa eli Siruunasoodaa. Se on jättänyt minuun ja ikäisiini pysyvän makuelämyksen. Ostin muutama päivä sitten kaksi tölkkiä Laitilan virvoitusjuomatehtaan Sittistä ja keskiviikkona piti hakea muutama tölkki lisää á 89 senttiä.

Ajoin kotiin parkkiruutuuni ja nousin autosta kun autokatoksesta tulee A-rapun Anssi. ”Olin lähdössä kauppaan ja laittamassa kauppakassia ja kävelysauvoja apukuskin puolelta autoon kun huomasin oven ikkunan rikotun ja lasinsiruja istuimella ja pitkin autoa.”

Menimme katsomaan tihutyötä, jollaiseksi sen oletimme. Anssi ei osannut sanoa, oliko autosta viety jotakin. Tuskin. Vieressä olleissa autoissa ei näkynyt jälkiä rusikoinnista. Olisiko tekijälle sattunut arviointivirhe?

”Pitäisikö ilmoittaa poliisille?”. Siihen Anssi totesi, ettei kannata ja alettaisiinko sitä edes tutkia. Eikä syylliseltä ikinä saataisi korvausta. Paras kun antaa olla.

”Sekin vielä, että luovun ajokortista maaliskuussa kun täytän 75 vuotta ja siihen on vain kaksi kuukautta ja silloin loppuu autoiluni”, Anssi perusteli ja sanoi tilaavansa taksin. Lupasin kuitenkin viedä hänet kaupoille, ja sanoi tulevansa takaisin taksilla.

Kerroin lyhyen ajon aikana, että olin juuri hakenut Lidlistä Sitruunasoodaa. Anssi sanoi, että se on juoma, josta on jäänyt ikuinen muistijälki. Toisena tällaisena  helposti palautettavana muistijälkenä hän mainitsi munkkipossut, joita hän aikoinaan oli hakenut Seinäjoen uuden kentän lähellä olleesta leipurinliikkeestä.

”Jos taskussa oli muutama kolikko kun siitä ohi menin, niin pakko oli poiketa ostamaan munkkipossu”, hän muisteli.

Siruunasooda ja munkkipossu yhdessä olisivat oiva makuelämys. Toki joku tiukkapipo sen luokittelee terveysriskiksi. Mutta kun silmäilin Sitruunasoodatölkin tuotesisältöä, vaikutti se kovin säyseältä: ei rasvaa, ei proteiinia, ei suolaa ja hiilihydraatteja 8,7 g, josta sokereita 8,7 g. Kaloreita 100 millilitrassa vain 33 kcal eli minimaalisesti.

Vielä kun nostalgista sitruunalimonadia mainostetaan näin, niin sitä pitää saada: Laitilan Sitruunasooda on valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan luontaisista raaka-aineista. Älkää siis enää tyytykö kaihoamaan, vaan nauttikaa virkistävästä sitruunalimonaadista, joka sammuttaa janonne – ja herättää eloon muistoistanne rakkaimmat! Laitilan Sitruunasooda on myös säilöntäaineeton.

Suositellaan tarjoiltavaksi kylmänä.

(881.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *