Omat koirat…

Helsingissä vallitsi maailmoja syleilevä harmonia kun suurvaltajohtajat tapasivat toisensa. Pienen särön aiheutti amerikkalaistoimittaja Sam Husseinin poistaminen voimakeinoin lehdistötilaisuudesta ennen sen alkamista. Tosin television katsojalle ei oikein selvinnyt, miksi hänet poistettiin, mutta sellaista sattuu ja virhearviointeja tapahtuu.

Harmonia vaihtui melkoiseksi riitasoinnuksi, kun USA:n presidentti Dolnald Trump oli hädin tuskin laskeutunut kotimaansa kamaralle. Häntä syytettiin liian pitkälle menneestä myötäilystä perivihollisena pidetyn Vladimir Putinin kanssa. Trumpilla oli kuitenkin hyvä selitys. Hän oli unohtanut puheenvuorostaan yhden ei-sanan.

Lauseeen ”Miksi Venäjä olisi sekaantunut meidän presidentinvaaleihimme” olisi pitänyt kuulua ”Miksi Venäjä ei olisi sekaantunut presidentinvaaleihimme”. Yhden pienen sanan [would> wouldn`t] unohduksesta syntyi lähes maanpetosta lähentelevä meteli, eivätkä sen nostattamat laineet näytä ihan nopeasti tasaantuvan. Puoluetoverit ja muut tukijat haukkuvat maan isää jopa isänmaanpetturiksi ja valehtelijaksi.

Ei ole harvinaista, että sisälukutaitoiselle saattaa sattua virhe, luki-virhe. Sellainen kävi kaveruksille, jotka huomasivat eräässä lehdessä rivi-ilmoituksen lämminverivarsan myymisestä. Hevosmiehiä kun olivat, soittivat oitis ilmoituksessa olleeseen puhelinnumeroon, sillä ei lämminverivarsaa yleensä muutamalla sadalla eurolla myydä. Kysyivät myyjältä, että voiko sen tulla heti hakemaan. Heillä on tarkoitukseen sopiva peräkärry. Myyjä sanoi, ettei niin pienen lämminvesivaraajan kuljettamiseen peräkärryä tarvitse, se menee takakontissa.

Kauppaa ei syntynyt, mutta syntyi opettavainen vitsi.

Olin joutua melkein metsään kun jokin amerikkalainen lehti kirjoitti Trumpin saaneen kongressissa senaattoreilta ”friendly fire”, ystävällistä tulta. Se ei kuitenkaan asiasisältöön sopinut. Friendly fire on näet tulitusta, joka kohdistuu oman armeijan joukkoihin. Siis pahempaa kuin perinteinen tulitus, eli vähän sama jos potkaisee pallon omaan maaliinsa.

Trumpia purevat nyt omat koirat. Helsingin hyminä on muuttunut mollisoinnuksi. Mutta mitä mies ei kestäisi

(837.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *