Kallis ryyppy!

Muutaman pitkäveteisen taukopäivän jälkeen Venäjällä ruvetaan taas tositoimiin ja ratkotaan jalkapallon MM-kisoissa jyviä akanoista. Pian selviää, ketkä neljä taistelevat mitaleista.

Vaikka millään muulla kuin silmällä ei näe yhtä hyvin, ovat MM-kisoissa ensimmäistä kertaa käytetyt videotarkistukset tuoneet epäselviin rikkeisiin ja rangaistuksiin selkeyttä ja tyrehdyttäneet jälkipuheet.

Kun pelaaja kaadetaan ns. boksissa hieman kiistanalaisesti, ja puolustava joukkue protestoi rangaistuspotkua, jota vastapuoli pitää ainoana oikeana tuomiona, piirtää erotuomari ilmaan kuvaruudun ja kipaisee katsomaan videonauhoituksen. Tilanne ratkeaa kun tuomari näkee tapahtuman hidastettuna. Vieläpä useita kertoja. Pulinat pois!

***

Jouduin ammoin eräästä hotellista aamulla lähtiessäni seuraamaan, kuinka respan virkailija yövartijan kanssa yritti tunnistaa videotallenteelta hotellin käytävillä yöllä harhaillutta ukkoa. Näyttivät  pysäytyskuvaa ja kysyivät, että kuuluiko punakka ja pönäkkä herra samaan ryhmään kuin minä. Kielsin, vaikka tunnistin unissakävelijän Illikaiseksi.

Hotellissa oli yöpynyt erään yrityksen hengennostatustiimi, johon eksynyt Illikainen kuului. Ajattelin, että asia selviää kun tyyppi ilmestyy aamiaiselle. Näin valvontakamera oli tehnyt tehtävänsä, mutta kauan meni ennen kuin se saatiin jalkapallokentille.

***

Kisoissa on jaettu muitakin rangaistuksia kuin perinteisiä rankkareita. Sellaisia, jotka eivät suoranaisesti vaikuta pelin kulkuun. Kroatialle FIFA määräsi 60 000 euron sakot, kun sen pelaaja Tanska-ottelun lisäajalla ryyppäsi juomaa, ja vieläpä esitteli pulloaan, jossa oli väärän sponsorin etiketti. Kallis ryyppy!

Isäntämaalle puolestaan koitui 8000 euroa maksettavaa, kun eräs sen fani liehutti syrjivää plakaattia, jossa oli luku 88.  Se kun tarkoittaa ”Heil Hitler”. Ohhoh!

Varoituksella ojennettiin Kroatian maalivahti Danijd Subasicia, joka esitti pelin jälkeen T-paidassaan henkilökohtaisen viestin. Paidassa luki Forever 24 ja siinä oli kuva hänen vuonna 2008 kuolleesta toveristaan. Puolustuksekseen Subasic sanoi pitäneensä edustuspaidan alla muistopaitaa jokaisessa matsissa jo kymmenen vuotta.

Yli 4000 euron rangaistus rapsahti Serbian päävalmentaja Mladen Krstajicille. Hän kehotti erotuomari Felix Brychiä lähtemään Haagiin YK:n sotarikostuomioistuimeen. Ilkeästi sanottu.

(831.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *