Kiurun tuntee jokainen

Heräsin hyvissä ajoin, ehkä liiankin hyvissä. Tai miten sen ottaa, täällä kello silloin oli noin kaksi yöllä ja siellä kotopuolessa television iltauutiset ja urheiluruutu olivat juuri päättyneet. Voimia ja suunnitelmia tulevan päivän varalle voi kerätä ihan lepoasennossakin.

Päivän valjetessa alkoi alhaalta kantautua, niin asumme neljännessä kerroksessa, toiminnan ääniä. Silmäiltyäni ulos, havaitsin turistien varaavan täyttä päätä uima-altaan äärellä rantatuoleja levittämällä niille sinisiä pyyhkeitä. Päätin, että en jää ilman loikoilupaikkaa ja menin hakemaan seitsemän nätisti rullattua hantuukia ja levitin ne rantatuoleille. Otin varauksistani todisteeksi valokuvan, ettei kukaan voi väittää omivansa niitä.

Aamu ei ala pariin viikkoon Capun kanssa lenkillä ja liukastelulla. Capu on erään koiraystävällisen rouvan hoidossa Nurmossa nämä pari viikkoa. Koiralle, ihmisen parhaalle ystävälle tekee hyvää tutustua nurmolaisuuteen.

Koska aamu ilman lyhyttä lenkkiä tuntuisi onnettomalta menin kuntosaliin tai oikeastaan se on pienehkö huone, josta peilit tekevät tilavan. Tarjolla on monenlaisia kuntoilulaitteita. Pitää mainita, että kuntoilulle antoi lisäpotkua kun näin aamiaisella Pauli Kiurun, teräsmiehen ja kansanedustajan. Sanoin, että Valkeakosken mies se siinä. Kiuru kysyi, että mistä hänet tunnistin, johon minä, että kyllä kaikki sinut tuntevat. Lisäsin vielä, että Valkeakosken kolme maailmanluokan urheilijaa ovat Veikko Hakulinen, Juhani Peltonen ja sinä. Ja onhan sieltä Mika Kallio, pärinäpoika.

Kuntoilu sujui tämän tapaamisen jälkeen innostuneesti. Ensin kuntopyöräilyä sitten stepperillä polkemista ja lopuksi askellusta juoksumatolla. Kaiken aikaa kuntoilija saattoi seurata edessään kuvaruudulta tämän maailmankolkan uutisia. Kiinasta näytettiin jalkapalloa ja Uudesta Seelannista rugbya ja välillä kerrottiin kuinka minkäkin alan pörssikurssit kehittyivät. Indonesiasta raportoitiin, kuinka vapaaehtoiset rakentavat jollekin festivaalille bambusta rakennuksia. Näyttää bambu olevan käyttökelpoinen materiaali. Muistui mieleeni seinäjokelainen arkkitehti Teemu Hirvilammi, joka on perehtynyt siinä määrin bambun käyttöön, että käy opettamassa bambuosaamista Kiinassa.

Kuntosalissa tuli hiki samoin hyvä fiilis sekä sopiva annos uutisia, enimmäkseen hyviä. Aamiaisen jälkeen kun vilkaisin netistä Ylen uutisia, huomasin, että Finnairin lento Krabille joutui palaamaan Venäjän ilmatilasta Velikie Lukin paikkeilta Helsinkiin. Syynä oli jokin pikkuvika.

Joulupäivänä näimme Helsinki-Vantaalla oppositiojohtaja Antti Rinteen. Niihin aikoihin Finnairin kone näkyi lähtevän tälle suunnalle eli kauko-Itään. Toivottavasti hän ei ole ollut sillä lennolla, joka joutui palaamaan Seinäjoen Venäjän ystävyyskaupungin päältä.

Sellainenkin kävi mielessä, että ammattilentäjän pätevyyden omaava pääministeri Juha Sipilä olisi voinut lennättää Rinteen vaikka minne.

Kuvassa hotellin uima-allas silloin kun päivä ei vielä ole voittanut yötä. Aika eksoottinen! Pauli Kiurun mukaan allas päästä päähän on 50 m, joten tavoitteellinen kuntoilu tapahtuu siinä.

(766.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *