Piikki ja vähän äkkiä

– Alokas on kuin jännitetty jousi, lääkintämies sanoo ja pistää siinä samassa piikin käsivarteen.

– Seuraava.

Kauhusta jäykkä ja kalpea nuorimies alkaa vajota kuin hidastetussa filmissä. Avustaja siirtää hänet seinän viereen virkoamaan. Lääkkeeltä tuoksuvassa liikuntahallissa jono etenee ja rokotetta uppoaa tulevien sotilaiden ihon alle. Suomi saa taistelukelpoisia sotureita, joita ensimmäisenä uhkaavat viholliset lannistetaan. Niitä ovat ainakin kurkkumätä, jäykkäkouristus hinkuyskä, tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko, aivokalvontulehdus ja influenssa.

Taas olemme siinä vaiheessa, kun piikki on terveellisempi vaihtoehto kuin kulkutauti. Hyvinvoivassa Suomessa ketään ei kuitenkaan voi pakottaa rokotettavaksi, niinpä jossain puolella Suomea rokottamista vastustetaan jopa siksi, että siinä kansalaisiin istutettaisiin salaista ihmeainetta, jolla kansa on helppo pitää kuuliaisena. Mikrosirunkin on epäilty kuuluvan koronarokotteeseen.

Se teoria sai lisäpontta, kun loppiaisena Washingtonissa kongressissa riehuneet saatiin yksi toisensa jälkeen kiinni. Heidät kavalsi oma, mukana ollut kännykkä, jonka jättämää jälkeä viranomaisten oli helppo seurata vaikkapa Texasista tai Floridasta pääkaupunkiin tullutta. Taitaa sekin turkislakkinen tyyppi, joka roudasi vohkimaansa puhujanpönttöä, istua linnassa.

Sitäkin olen ihmetellyt, kun on kyseenalaistettu kahden lääketehtaan rokotteita toisen tehon ollessa 69% ja toisen 95%. Isolta ero tuntui minustakin, mutta asiantuntijan mukaan olisi sama, jos verrattaisiin omenoita ja appelsiineja. Rokotteen rantautumista meille on odotettu ja ihmetelty kun lääketeollisuuden tuotanto tökkii. Sitä minä en ymmärrä, kun jotkut aikovat kieltäytyä sen vuoksi, että rokote on kehitetty ja tuotu markkinoille liian nopeasti.

Epäilijöille oli sunnuntain HS:ssa Aalto- yliopiston rehtori Ilkka Niemelältä tärkeä viesti: ”Koronarokote valmistui ennätysajassa, koska taustalla on vuosikymmenten tutkimustyö. Valmiudet siis olivat, toisinkin voisi olla.”

 

Niin, voisi olla kuin savolainen projekti: aloitusta vaille valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *