Seuraavaksi Arkadianmäki

Takkiin tuli. Arvaa, harmittaako?

Suomen naisten MM-finaali jääkiekossa päättyi harmillisesti. Kiekko näet meni kertaalleen jatkoerässä maaliin, mutta maali hylättiin videotarkastuksen jälkeen ja Yhdysvallat otti mestaruuden voittomaalikilpailun jälkeen 2–1. Se on harmittanut presidentti Niinistöä myöten.

Toinen harmituksen aihe oli Keskustan kannatuksen romahtaminen, mikä oli myös epäreilua. mutta politiikkaa ja sen suuntaa voidaan seuraavissa vaaleissa  korjata. Tappiota ei sen enempää kannata pahkuloida, kunhan tunustetaan tosiasiat ja mennään vahvoina seuraaviin vaaleihin. Pulinat pois ja tekemään uutta nousua.

Vaalit olisivat silloin ihanteelliset, vaan eivät demokraattiset, jos kansa ei käyttäytyisi kovin ennustamattomasti ja aiheuttaisi… Jollekin ennustamattomuus tuottaa riemun kiljahduksia, toiselle suuttumuksen ärähdyksiä. 

Koin sunnuntai-iltana niin riemua kuin – jos en aivan suuttumusta – pettymystä kuitenkin kun oma viiteryhmäni ei menestynyt. Suurta iloa sen sijaan tuotti Pasi Kivisaaren 6589 ääntä ja paikka kansanedustajana. Olin mukana hänen kampanjassaan hyvin tiiviisti ja saatoin varmistua päivä päivältä hänen mahdollisuudestaan  mitä lähemmäksi H-hetkeä eli 14.4. tulimme. Kymmenet ihmiset näet raottivat vaalisalaisuuttaan, kun tarjosin heille vaalimateriaalia, että kiitos, olen jo kirjoittaneet vaalilipukkeeseen numeron sataviisi. Ajattelin, etteivät vain koettaisi fiksusti väistää minut ja tarjoukseni, mutta ei niin moni voi sillä tavalla narrata. Sunnuntai-iltana puheet osoittautuivat tosiksi, minkä todisti ääntenlaskenta.

Palaute vaalikentällä oli asiallista, perusteltua ja rakentavaa, mitä nyt jollekin lankesi tilaisuus tyhjentää meikäläiselle, tällaiselle kampanja-avustajalle, mielensä pimennossa muhineita ähkäisyjä. Eräs kohtaaminen jäi mieleeni kun olin poistumassa uimahallin pukeutumistiloista ja ovessa tuli vastaan tyyppi, joka ilmeettömästi tokaisi, että täällä se politiikan puhuja! Huomautin, ettei vihapuheella ja politiikalla ole sijaa siellä, missä harrastetaan liikuntaa, eikä paljon muuallakaaan. Tosin sillä verukkeella joskus evättiin nyrkkeilijä Olli Mäeltä edustustehtävä olympialaisissa. 

Maanantaina aamulla kun riipaisin irti auton takaikkunasta kansanedustajaksi valitun ehdokkaan mainoksen, ajattelin, että näillä tässä nyt mennään seuraavat neljä vuotta. Ja mikä on mennessä, saihan kotikaupunki historiansa ensimmäisen keskustalaisen kansanedustajan. Yhteydet Arkadianmäelle paranevat.

Niin ja – Suomen naisjääkiekkoilijat ottavat seuraavissa MM-kisoissa mestaruuden.

***

Piimävelli tuli tutuksi viime viikolla Lapualla, ja voin sanoa, että siinä vasta ponteva herkku. Samaa mieltä ovat Annukka ja Heikki Pökkä.

(910.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *