Rankkoja tekoja

Häntä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja pahoinpitelystä”, kertoi ylikomisario Marko Kiiskinen Ylelle aiemmin tiistaina.

Erityisesti Oulua mutta myös koko Suomea koskettava uutinen jatkui: Samaan tapaukseen liittyen on jo vangittu seitsemän miestä, jotka ovat tulleet Suomeen joko turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.

Tiistai-illan päätteeksi vilkaisin saksalaista suurilevikkistä uutisaikakauslehti Spiegel onelinea, joka toisti tuon alkukappaleeseen liittyvän uutisen: Oulussa syylliseksi epäilty ja poliisin tavoittamattomiin kadonnut mies oli saatu kiinni Saksassa. Saman tekstin ovat lukeneet sadantuhannen ihmiset.

Tieto eikä vain mikä tahansa juoru kulkee ja leviää nopeasti, ja nopeasti toimivat myös eri maiden viranomaiset. Etsitty henkilö saatiin kiinni saman tien.

Tiistaina poliisi julkaisi toisenkin valokuvallisen ilmoituksen, jolla etsitään Käpylän murhapolttoon syylliseksi epäiltyä ulkomaalaistaustaista miestä. Poliisin menettelyä pidetään Suomen oloissa harvinaisena, mutta nyt näitä etsintäkuulutuksia on julkaistu yhden päivän aikana kaksi. Se kertoo siitä, että rikokset ovat vakavia ja niiden tekijöihin kohdistuneet epäilyt aukottomia. Näin tekijöille ei anneta etumatkaa. Heidät on saatava oikeuteen vastaamaan teoistaan. Ja kärsimään rangaistuksensa, vaikka se ei mitenkään hyvitä uhreille aiheutettua pahaa.

Ei näitä uutisia kovin mieluusti lue, ei varsinkaan ulkomaalaisista lehdistä, mutta tällaiseksi maailma on mennyt. Tapahtuneelta  pahalta ei pidä eikä voi sulkea silmiään.

Ei sen puoleen, tekee meidän omankin maan kansalaiset rikoksia, vieläpä rankkojakin. Mutta on pysähdyttävää kun tänne tulleet ja turvallisempia oloja hakevat syyllistyvät rikoksiin. Näin he ovat hyödyntäneet heille annettua luottamusta omiin, kyseenalaisiin tarkoituksiinsa ja vähät välittävät siitä periaatteesta, että maassa eletään maan tavoilla.

(872.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *