Työtä ja takaiskuja

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin työuupumus esiteltiin Helsingin Sanomissa vapun aikaan näyttävästi. Kahden ministeriön johtaminen kävi ylivoimaiseksi ja Lindström jäi sairauslomalle ja kertoi vakavasta sairastumisestaan ja myös toipumisestaan avoimesti. Kolme muuta ministeriä, kaksi entistä (Brax ja Gustafsson) ja nykyisen hallituksen ministeri (Rehula), avautuivat myös työuupumuksestaan julkisuudessa.

Lindström pitää ministerin ammattia rankimpana mitä tietää. Työn vaikeimpia hetkiä hänelle olivat eduskunnan torstaiset kyselytunnit. Silloin piti kaikin tavoin vältellä sitä, ettei joudu tunnustamaan tietämättömyyttään. Kyselytunnit ovat Lindströmin mukaan ”teatteria, jossa esiinnytään äänestäjiä varten”.

Ministeri on kuntoutunut hyvää vauhtia ja palannut töihin. Yhtenä syynä toipumiseen on töiden jakaminen, kun oikeusministeriksi valittiin lainoppinut Antti Häkkänen. Sen lisäksi Lindströmin tervehtymistä edistävät pillerit verenpaineeseen, sokeritautiin, kolesteroliin, veren ohennukseen… Painoaan mies on pudottanut rutkasti ja verenpaine on asettunut terveellisiin lukemiin.

Harvinaisen rehellisesti ministeri luonnehtii alkoholinkäyttöään: ”Alkoholia käytän ainoastaan juopumustarkoituksessa silloin tällöin.” Lindström ei siis ole mikään tissuttelija, tuskin törpöttelijäkään. Onhan hänen lajinsa voimannosto. Penkistä on noussut kunnioitettavat 180 kiloa. Se vaatii raakaa voimaa sekä tekniikkaa.

Se Lindströmistä ja hänen toipumisestaan.

***

Jos on ministerin ammatti rankka, on sitä myös raskaansarjan nyrkkeilijän ammatti. Siinä jos missä satelee iskuja, ja päin pläsiä. Nyrkkeilyssä kaikkea ei kuitenkaan tarvitse ottaa vastaan, vaan voi myös antaa takaisin, ja samalla mitalla.

Niinpä nyt olisi mielenkiintoista tietää, kuinka ukrainalainen Vladimir Klitschko, 41, on toipunut menetettyään teknisellä tyrmäyksellä nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruuden britti Anthony Joshualle, 27. Sen verran pahannäköisesti Joshuan iskut, varsinkin se yhdennentoista erän ratkaiseva ja nukuttava, osuivat Klitschkon leukaan, että Vladimirin olisi hyvä käydä muistitestissä.

Toki täräytti Klitschkokin melkoisia moukareita vastustajan nuppiin ja pani tämän konttaamaan kanveesilla. Tuollaisten parimetristen ja tiukkojen lihaskimpaleitten iskuista tavallisen ihmisen niska olisi murtunut.

Saa nähdä, haluaako Klitschko revanssin vai riittikö tämä? Miljonääri hän kun jo on.
(690.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *